Hirdetés

IMG_6049 kkk.jpg

Hastánc órák egész évben Budapest belvárosában a Chandani Hastánc és Mozgásstúdióban!
Akciók, játékok, kedvezmények!
Látogass el hozzánk, tájékozódj óratípusainkról, szolgáltatásainkról!
http://chandanihastanc.hu


Workshop sorozat a Chandani Hastánc és Mozgásstúdióban!
A 2012-es év minden hónapjában új témákkal várunk, hogy szélesedjen a tudástárunk!
További információk:
http://chandanihastanc.hu/oktatas/hastanc-orak/workshopok

Kép 411 kkk.jpg


A hastánc preventív hatásai

2010.08.17. 07:57 | Chandani Hastánc Stúdió | Szólj hozzá!

Miután általánosságban, majd kicsit konkrétabban is megnéztük a hastánc élettani és lélektani hatásait, már biztosan elkezdett összeállni benned egy elképzelés, mennyire sok pozitív hatással lehet egy nő életére, ha ezt választja szabadidős tevékenységének. Most vegyünk át néhány tipikus női panaszt, melyek kezelésében és megelőzésében szintén hasznos eszköz a hastánc!




Menstruáció:

Sok nő szenved erős fájdalmaktól a havi ciklusa folyamán. Hastánc közben a tudatos mozgás által az alhasi vérbőség fokozódik, így csökkenti a menstruációs fájdalmakat.
Hosszú távon a menzesz erősségét és időtartamát is mérsékli.

Gyakorlatok menstruációs görcsök ellen:

  • Csípőkörzések
  • Lábkörzések
  • Erőteljesebb csípőfordítások
  • Hasizmok megfeszítése, elernyesztése (kontrakció)
  • Lassú légzés, egyenes testtartás


Inkontinencia problémák:
A korral haladva a medence izmai megnyúlnak, nem zárnak rendesen, így gyakori panasz a csepegtető vizelet, illetve a visszatartási problémák jelentkezése.
A húgyhólyag záróizmai és a medencefenék izmai harántcsíkolt izmok, így edzhetőek! Tudatos odafigyeléssel az inkontinencia megelőzhető, elodázható, a már jelen lévő gondok mérsékelhetőek.

Gyakorlatok inkontinencia panaszok esetén:

  • Csípőejtések
  • Medenceejtések (kontrakció)
  • Körkörös csípőmozgások


Várandósság:

Problémamentes terhesség esetén semmi akadálya, hogy hastáncoljunk, amíg jólesik! Ilyenkor természetesen a kismama hastánc órák a javasoltabbak, melyekről az óratípusok között részletesebben is olvashatsz. 

A fogantatástól a 8. hétig, majd a 14. héttől lehet órákra járni. A 9.-13. hétben a legnagyobb a spontán abortusz esélye, így ebben az időszakban ajánlatos a mozgást háttérbe szorítani, és a nyugalomra, pihenésre figyelni. 

Nem szabad rázásokat, erőteljes csípőmozdulatokat, lökéseket, ejtéseket csinálni, illetve a haspréssel járó gyakorlatokat hanyagoljuk! Alkalmazkodni kell a meglazuló ízületekhez, megnyúló izmokhoz, testsúly-eltolódáshoz, ezért forgásokat, egyensúlygyakorlatokat csak nagyon óvatosan végezzünk! Ahogy előrehaladottabbá válik az áldott állapot, egyre lágyabb, finomabb, hullámzóbb mozdulatokat kíván a testünk, engedjünk hát ezen érzéseknek! 

Heti 1-2 óra éppen elég a pozitív hatások eléréséhez, de természetesen nem kell korlátozni magunkat. Hangulattól, edzettségi állapottól függően akár napi szinten hastáncolhatunk. 

Segít megkönnyíteni a szülést az izmok megerősítése és a testtudat, légzéstechnika által, illetve rendkívül hatékony a szülés utáni gyorsabb regeneráció elősegítésében (a 7. héttől ajánlott).

Klimax:

A változó kor egy nehéz időszak a legtöbb nőnek, de vannak módszerek, melyekkel a testi és lelki tünetekre jótékony hatást gyakorolhatunk. Ilyen a hastánc is. 

Miközben táncolsz, használod a tested és elfogadod azt. Rájössz, hogy a menstruációd elmaradása nem jelenti a nőiességed elvesztését, így feloldja a depressziós állapotokat. 

Ilyenkor csak magunkra figyelünk, amely a magadra szánt idő mennyiségét és minőségét emeli.

Stresszkezelés:

A jól ismert közhely szerint rohanó világban élünk, de igenis vannak lehetőségeink, hogy kicsit megpihenjünk. Az aktív kikapcsolódás, testmozgás nagyban hozzájárul a jó közérzet, harmónia kialakulásához. Levezeti a feszültséget, egy rövid időre kiléphetsz a taposómalomból, elfelejtheted a problémáidat. 

A hastánc megdolgoztat, de nem merít ki. Aerob mozgásforma lévén serkenti az agy endorfin és dopamin termelését, melyek a boldogságérzetért felelős hormonszerű anyagaink!

Tehát táncra fel!!!


Forrás: http://chandanihastanc.hu

süti beállítások módosítása