Hirdetés

IMG_6049 kkk.jpg

Hastánc órák egész évben Budapest belvárosában a Chandani Hastánc és Mozgásstúdióban!
Akciók, játékok, kedvezmények!
Látogass el hozzánk, tájékozódj óratípusainkról, szolgáltatásainkról!
http://chandanihastanc.hu


Workshop sorozat a Chandani Hastánc és Mozgásstúdióban!
A 2012-es év minden hónapjában új témákkal várunk, hogy szélesedjen a tudástárunk!
További információk:
http://chandanihastanc.hu/oktatas/hastanc-orak/workshopok

Kép 411 kkk.jpg


Lugio Napok

2010.05.27. 18:16 | Chandani Hastánc Stúdió | Szólj hozzá!

Az I. század első felében a rómaiak Pannonia védelmére a mai Dunaszekcső területén kőerődöt építettek. Az erődítmény mellett az itt szolgáló katonák családjaiból, kereskedőkből, őslakosokból jelentős polgári település alakult ki, melyet Lugionak neveztek el. A IV. században a város neve Florentia-ra változott. Ebben az időben a mai Dunafalva területén a Duna bal partján is épült egy kikötőerőd, melyet contra Florentiaként ismer a kutatás. A bal parti erőd hivatott védeni a Dacia-felé haladó kereskedelmi útvonalat. Környékünkön a római fennhatóság egészen az V. századig megmaradt.

A két település közös ünnepe egy kicsit visszavisz bennünket a régmúltba. Rendezvényünk rendhagyó, programja, felépítése eltér a fesztiválok többségétől, célunk az ókori kultúra keresztmetszetének bemutatása, az örökségvédelemmel kapcsolatos ismeretterjesztés. A megismert örökséget átélhető módon próbáljuk bemutatni a nagyközönség számára. Az időutazás élményét fokozza a korhű ruhákba beöltözött emberek tömege és a kialakított környezet is. A Lugio Napokkal és a köré szerveződő egyéb programokkal szeretnénk a "civil katalizátor" szerepét betölteni a magyarországi római limes világörökséggé nyilvánításában.

Jöjjön el hozzánk és legyen a vendégünk!

Időpont
2010. július 13-18.

Rengeteg érdekes programmal, előadással várjuk az érdeklődőket! A főnap estéjén (2010. július 17.) a Suttogó Company fantasztikus koncertje az atrakció, melyet rendkívük sokszínű hastánc előadás tesz felejthetetlenné!

További információ
http://lugio.hu
www.suttogocompany.blogspot.com