Hirdetés

IMG_6049 kkk.jpg

Hastánc órák egész évben Budapest belvárosában a Chandani Hastánc és Mozgásstúdióban!
Akciók, játékok, kedvezmények!
Látogass el hozzánk, tájékozódj óratípusainkról, szolgáltatásainkról!
http://chandanihastanc.hu


Workshop sorozat a Chandani Hastánc és Mozgásstúdióban!
A 2012-es év minden hónapjában új témákkal várunk, hogy szélesedjen a tudástárunk!
További információk:
http://chandanihastanc.hu/oktatas/hastanc-orak/workshopok

Kép 411 kkk.jpg


A hastánc lélektani hatásai

2010.08.16. 09:33 | Chandani Hastánc Stúdió | Szólj hozzá!

A hastánc és a lélektan, spiritualitás, ezoterika összefüggéseit nagyon hosszan lehetne elemezni, ugyanis egészen kiterjedt és az ősidőkig visszanyúló téma. Éppen ezért itt csak néhány, vázlatos momentumot szeretnék érinteni, említeni. Az órákon szoktunk ezekről részletesebben is beszélgetni, illetve előadásaimon hallhattok róla sokat.



A hastánc eredetét tekintve (mely természetesen nem összekeverendő a mai formájával, ami egy professzionális szórakoztató, színpadi szólótánc!) az ősi rituális táncoktól, termékenységi szertartásoktól vezethető le. A transztáncokkal, és a nők egymás közötti, kötetlen, kifejező táncával mind elérhető egy más tudatállapot, a külvilág, a problémák kizárása, ezáltal a kikapcsolódás, feltöltődés, újraértékelés.

Központalapú mozgás, melynek fókuszában a köldök áll, ezáltal a Napfonat és a szexualitásért felelős csakra. Tánc közben, a test tudatos használatával ezen energiák átáramoltathatóak a testen, feloldódhatnak a blokkok.

Az alhasi izmok munkája jobb vérellátottságot eredményez, mely erősebb szexuális érzékelést tesz lehetővé. Nem egy tanítványom jelezte az évek során, hogy amióta hastáncol, "új perspektívák nyíltak a házasságában"...

A hastánc nőies és játékos, szép, megszépítő, önbizalom növelő, képes arra, hogy előhozza, fejlessze a női lét, lélek mélységeit.

Nem véletlen hát, hogy Amerikában és Nyugat-Európában sok éve bevett szokás a megerőszakolt vagy mellrákkal amputált nők rehabilitációjában fontos elemként alkalmazni a hastáncot!

Egyedi, személyes, önkifejező, melynek hatására fejleszti az öntudatot, önbizalmat, testtudatot, kreativitást (énközpontú hozzáállás).

Erős összefüggésben áll a test-lélek-szellem hármas egységével, remek fejlesztője ennek úgyszintén.

Forrás: http://chandanihastanc.hu

süti beállítások módosítása